CAPSULE CLOSET: HOW TO START?

Hoe start je met een ‘Capsule Closet’?

Een veel gestelde vraag in mijn inbox is: ‘Hoe start ik nou met zo’n Capsule Closet?’ Wat mij betreft een heel legitieme vraag, want vaak heb je al best veel in je huidige kast hangen. Waar begin je? Wat te doen met alle kleding die je al hebt verzameld? Wat mag blijven en wat niet? En waar laat ik al die mooie spullen die ik niet meer draag?

Anouk to the rescue! Want hier gaan mijn raderen draaien, mijn handen jeuken en schiet de adrenaline door mijn lijf. Alle gekheid op een stokje; het is te doen, écht? Planmatig te werk gaan, eerlijk tegen jezelf zijn en weten waar je naar toe wilt. En ook weten wat je niét meer wilt. Allemaal stappen die een hoger doel dienen; balans in die kast, weten waar je voor moet gaan, weten wat je mooi staat, weten wat je in je kast hebt hangen en vooral ook weten waar je koopvalkuil ligt. Als je die laatste herkent én kunt negeren, ben je een heel eind!

Sommige vrouwen kunnen die stappen allemaal uitstekend zelf doorlopen, andere dames hebben hier moeite mee, of horen graag een second opinion. Want eerlijk is eerlijk, er goed uitzien is een subjectief gegeven en is voor iedere vrouw anders. Daarnaast zijn er veel vrouwen wat minder ‘body positive’ dan we zouden willen, dus speelt dit vaak een vrij grote rol bij de aanschaf van een nieuwe garderobe (of het loslaten van de oude).

Wat ik vooral zie tijdens mijn werk als styliste/ personal shopper is dat er bij klanten vaak prachtige items in een kast hangen. Echte blikvangers dus. Maar als je weinig of niet voldoende basics hebt, is het dragen van die blikvanger best een uitdaging. Probeer dit dus om te draaien, breng de balans terug. Kijk, hier heb je je eerste stap gezet richting de capsule closet.

Een andere tip om die capsule closet te bereiken is om planmatig te werk te gaan : de items die nog mooi zijn en gerust voor een tweede leven kunnen doorgaan, kun je naar een consignment store brengen, een tweedehands kledingzaak. Je krijgt er dan nog vaak bij verkoop een aardig bedrag voor terug. Stop je dit in een potje, dan kun je er wellicht later een mooie tas of mooi paar schoenen van aanschaffen. Alles beter dan in de vuilniszak. Weggeven aan een goed doel is ook een optie. Doordat je kast nu leger is, heb je meer overzicht. 

Over die koopvalkuil. Ik weet van mezelf heel goed waar de koopvalkuil ligt. Ik zit voor mijn werk veel op instagram en zie de mooiste, jonge vrouwen voorbijkomen in de prachtigste spullen. Maar ik ben haar niet én zij is mij niet! Leuk zo’n cut-out jurkje, maar niet meer bij mij, met mijn lijf op mijn 46e. Probeer je niet te veel te laten meeslepen. Ga uit van je eigen kracht, je mooie eigenschappen en eenmaal bedacht wat je wilt uitstralen, koop dan de items die dat accentueren. Die jouw signature style benadrukken. Probeer die ander niet na te doen blijf bij jezelf. Jij bent uniek!

Een capsule closet is een zoektocht en een proces. Starten met het opbouwen van de basis en seizoen op seizoen verder uitbouwen. En kijk ook naar items die all season draagbaar zijn. It’s all in the materials. Voor ogen houden wat je wilt uitstralen, wat jouw signature style is. En verandert deze na een aantal jaar? Geen nood, want die basics blijven basics. Kies voor kwaliteit. Liever wat minder, maar wel van goede kwaliteit en tijdloos qua design.

En ja..Anouk to the rescue, want ik kan jouw helpen met het bereiken van jouw capsule closet door middel van het vinden van jouw signature style. Maak een afspraak met mij en we praten erover verder. Ik kan er namelijk uren over praten! Belangrijkste is dat we jouw kast kunnen ‘rebalancen’ en kunnen aanvullen met elegante en tijdloze items en samen op zoek gaan naar de mooiste versie van jezelf. Stuur me een bericht, I am waiting for you! Stuur een bericht op instagram (@magnolia_styling) of stuur een mailtje naar magnolia_styling@outlook.com

-XO Anouk-

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *