Classic Capsule Closet part II

Het opbouwen van een klassieke capsule closet gaat in mijn geval vrij geleidelijk en is een never ending story.. Ik blijf items toevoegen aan mijn wishlist, na grondig onderzoek. En soms gaan er ook dingen af, maar dat gebeurt niet zo vaak. 

Zoals ik al vertelde in mijn eerste blog, heb ik mijn kast flink ontdaan van kledingstukken die ik niet droeg of niet meer droeg. Op sommige items was ik simpelweg uitgekeken en andere items had ik niet of nauwelijks gedragen. De items die ik wel draag, heb ik uiteraard apart gehouden. Het geld dat de items hebben opgebracht bij de consignment store, heb ik vervolgens geïnvesteerd in de aankoop van de nieuwe capsule closet items. 

Hoe ging ik te werk? Ik heb veel inspiratie opgedaan op Instagram. Ik vind onder andere Carine Roitfield inspirerend, zij ‘ademt’ Parisian Lifestyle maar met een stoer randje. Zij draagt graag Saint-Laurent en laat ikzelf nou ook echt gek zijn op de accessoires van Saint-Laurent. Riemen, schoenen en tassen..de elegante en tijdloze ‘chiqueness’ hiervan, vind ik classy. Het is niet schreeuwerig, het is verfijnd en elegant maar ook stoer. 


De items die naar mijn idee klassiek en tijdloos zijn, heb ik op een wishlist gezet. En zodra ik het bedrag bijeen had gespaard, schafte ik iets van die wishlist aan. Meestal koop ik de schoenen nieuw, de tassen soms vintage en de riemen ook nieuw (maar zou ik ook vintage kunnen aanschaffen). Door oude spullen te verkopen, kocht ik nieuwe, tijdlozere en klassieke item terug, soms vintage. Ik vind dat een mooi ‘systeem’. 

Welke klassieke items heb ik aangeschaft in de afgelopen periode? Dat zijn wat mij betreft ‘evergreens’, die al decennialang in het modebeeld aanwezig zijn. Hier komt een opsomming:

– Burberry Kensington trenchcoat in khaki via Vestiaire (dus vintage)

– Gucci Jordaan horsebit loafers

– Chanel 19 classic flapbag in geitenleer 

– Dior J’adior slingbacks kitten heels

– YSL riem monogram

– Louis Vuitton monogram Neverfull via een bevriende styliste (dus vintage)

– YSL Sunset bag

– Céline zonnebril (helaas kwijt)

– YSL cognackkeurige slippers

– Dior Mitzah

– Hermès reversible belt

– Chanel slingbacks in nude/ zwart

– Chanel sieraden (oorbellen en broche)

– Burberry poncho via ‘The Mall’ Italië

En onthoud…voor iedereen is die lijst anders. Wat ik klassiek vind, kan een ander niet mooi vinden of niet klassiek. Ik vind overigens ook dat de items bij elkaar één geheel vormen. En onderling combineerbaar zijn. Een zelfde soort uitstraling hebben. En alles past bij een goeie jeans; de tassen, de riem, de trenchcoat, de omslagdoek enz. En ook bij een goede, basic witte of blauwe blouse.

De vraag waarom het designer merken moeten zijn? Hoeft niet per se, maar het zijn wel de evergreens waarover ik het heb. De horsebit loafers van Gucci bijvoorbeeld, bestaan al midden vorige eeuw. Evenals de iconische tassen van Chanel. Van die laatste is natuurlijk ook bekend dat de ‘Classic’ tassen een prima investering kunnen zijn, aangezien  ze hun waarde niet verliezen. De Dior mitzah is een inspiratieproduct van Dior’s favoriete model, dus ook een evergreen. Er zijn natuurlijk nog meer Classic wannehaves..een Hermès tas bijvoorbeeld. Niet mijn ding, dus die gaat er niet komen. De boterzachte tassen van Bottega Beneta..maar ook niet mijn cup of tea (for now).

ik check elke dag sites als The OUTNET. Daar heb ik al veel goede deals kunnen vinden. Ook The Mall in Florence is een uitstekende locatie waar je designer voor ‘less’ kunt kopen (zie hiervoor een post op mijn tijdlijn). Ook heeft MyTheresa vaak goede acties qua sale. Je moet veel en vaak checken. Qua vintage stores vind ik Vestiaire interessant, maar betekent kopen niet altijd krijgen. Want soms wordt iets niet opgestuurd en krijg je je geld weer terug. Dan ben je blij met een dode mus.

Mijn ‘sport’ is om al die evergreens te mixen en matchen met high street items. Dus met merken zoals Zara, Mango, Magali Pascal, Antik Batik enzovoorts. En als je de evergreens eenmaal hebt, zal het altijd de finishing touch van je outfit zijn. 

Wat er nog op de wishlist staat? Momenteel even niets. Ik wil me langzaamaan weer gaan verdiepen in mooie, klassieke items. Maar…stiekem heel tevreden met mijn Closet zoals die nu is. Af en toe een uitschieter in de vorm van een leuke boho jurk of printtop is ook leuk. Want ik blijf een mens hè….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *