Mijn filosofie

Ik kocht maar wat. In de sale? Oh leuk, dan heb ik het voor een habbekrats. Zag ik iets anders door het jaar heen, hup, naar de kassa en afrekenen. Zat er een lijn in mijn aankopen? Zat er een gedachte achter? Nee. Uiteindelijk zat ik elk seizoen met een overvolle kast waar geen eigen stijl in te ontdekken was. Ik snakte naar overzicht. Ook ontdekte ik, dat ik heel veel eyecatchers had en maar weinig goede basics.

Mijn eerste stap naar overzicht was het opschonen van mijn kast. Ik deed items weg die ik al ruim en jaar niet meer had gedragen of zelfs maar naar om had gekeken. Bakken vol met de mooiste items vonden hun weg naar een consignment store. Mijn items vonden daar gretig aftrek. Ik zette dat geld wat ik daarmee ‘verdiende’ opzij, waarover later meer.

Ik ben begonnen met het opstellen van een Capsule Closet lijst; een lijst met basic items die je naar mijn idee in je kast moet hebben hangen. Denk aan een witte jeans, een blauwe jeans, een zwart jasje. Als je met mij werkt, krijg je toegang tot deze Capsule Closet lijst Niet dat het een goed bewaard geheim is, maar toch fijn als je van afvinken houdt en zelf moeite hebt met het opbouwen van een garderobe.

Ik ging heel gericht, met de capsule closet lijst in mijn hand, shoppen. Offline en online. En wat leverde me dit op? Geen kledingkeuze stress meer ’s ochtends. Want alles past bij elkaar. Los van het feit dat zo’n capsule closet lijstheel goed werkt, kocht ik ook nog eens alles in basic kleuren (denk wit, creme, blauw, zwart, beige, taupe, grijs enzvoorts). Hierdoor heb je uiteindelijk een perfect op elkaar afgestemde classic capsule closet garderobe. Daarnaast ontstond er, als bijkomend voordeel, ook een ‘signature look’. Want deze items draag ik namelijk daadwerkelijk elke dag en zijn afgestemd op mijn persoonlijke en zakelijke leven. Aangezien ik een grote hond heb, is het dragen van een rok met panty niet zo praktisch. Een goede leren broek en een paar sneakers of laarzen passen beter bij mijn lifestyle. En zo heeft iedere vrouw een ander lifestyle met daarbij behorende wensen als het om kleding en stijl gaat.
 

Saai zo’n capsule closet bestaande uit basic kleuren. Nee hoor, want met het geld dat ik terugkreeg van de verkoop via de consignment store, kocht ik mooie klassieke tems. Echte eyecatchers. Denk hierbij aan mijn Chanel 19 tas, mijn Dior muiltjes, diverse designer riemen en de ook Chanel slingbacks. Easy elegance. Ze geven de basic capsule closet een enorme opwaardering. De klassieke accessoires worden eyecatchers bij een rustige garderobe en krijgen daarmee de aandacht die ze verdienen als -vaak- golden oldies. Geen glitter, weinig kleur bij mij klopt. Maar het past bij mij. En wil jij wel wat meer kleur of glitters of prints? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon, ik weet de weg.

Het opbouwen van een capsule Closet heeft mij enorm geholpen om lijn en stijl aan te brengen in mijn kast. En koop ik iets nieuws? Dan moet het nieuwe item met minimaal 3 oude items te combineren zijn, anders wordt het gegarandeerd een miskoop. En af en toe doe ik gek en koop ik wel een kleurtje of een glittertje. Dat houdt het leuk en afwisselend.

Inmiddels zou ik mijn stijl willen omschrijven als klassiek en sportief met een twist. Misschien preppy hier en daar. Overigens wil dit niet zeggen dat je alleen maar klant bij mij kan worden als dit ook jouw stijl is. Ik kan werken met veel diverse stijlen, wensen en mensen. Orde en rust aanbrengen in je garderobe is stap 1 en het aanvullen van je kast is de volgende stap.

Ben je na het lezen van mijn filosofie op kleding en stijl enthousiast geworden? Neem contact met me op en samen kijken we naar de mogelijkheden!